Blogin nimi viittaa Benedict Andersonin metaforaan, jonka mukaan kansakunnat uneksivat itsensä sekä mosambikilaisen kirjailijan Mia Couton romaaniin Terra Sonâmbula (Unissakävelijämaa). Unissakävelijämaan uneksinta jatkuu yhä ja kuten olettaa sopii välillä kovin rauhattomana, kiistoissa, seremonioissa, kaduilla, keskusteluissa, musiikissa...

perjantai 16. toukokuuta 2014

IESE - Tutkimusinstituutilla kymmenen paivaa muuttaa

Hei. Tassa oli vahingossa bloggaus portugalinkielisesta versiosta, mutta koska kyse on vakavasta asiasta briiffaan sen lyhyesti tahankin (pahoittelen skandittomuutta).

Maanantaina yhdelle arvostetuimmista ja harvoista itsenaisista tutkimusinstituuteista IESE:lle (Instituto dos Estudos Sociais e Economicos) annettiin 15 paivaa muuttaa toimitiloistaan. Ilmoitettu syy liittyy epaselvyyteen toimitiloja vuokranneen kiinteistoyhtion omistusoikeudesta, mutta todelliset syyt ovat mita todennakoisimmin poliittisia. Kiinteistoyhtio on valtapuoluetta lahella. Jotkut instituutin tutkijat ovat arvostelleet presidentti Armando Guebuzaa ja nykyhallitusta varsin voimakkain aanenpainoin. Hanlonin raportti aiheesta taalla.

Suomi on tukenut IESE:a kehitysyhteistyovaroista.

Portugalinkielisessa versiossa vetoan mosambikilaisten tutkijoiden solidaarisuuteen valiaikaisratkaisun keksimiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja jätä kommenttisi tähän, kommentointi ei vaadi rekisteröintiä. Kiitän jo etukäteen. Ystävällisesti, Janne