Blogin nimi viittaa Benedict Andersonin metaforaan, jonka mukaan kansakunnat uneksivat itsensä sekä mosambikilaisen kirjailijan Mia Couton romaaniin Terra Sonâmbula (Unissakävelijämaa). Unissakävelijämaan uneksinta jatkuu yhä ja kuten olettaa sopii välillä kovin rauhattomana, kiistoissa, seremonioissa, kaduilla, keskusteluissa, musiikissa...

maanantai 27. toukokuuta 2013

Terveydenhuoltohenkilökunta lakossa jo viikon

Terveydenhuoltohenkilökunta on ollut lakossa viime maanantaista asti. Mukana ovat niin lääkärit, sairaanhoitajat kuin muukin sairaaloiden ja terveysasemien henkilökunta. Kyseessä on Mosambikissa harvinainen virallisen ammattiliiton auktorisoima lakko ja kaiken kaikkiaan merkittävin protesti, jossa keskiluokka on aktiivisesti mukana. Tähän mennessä keskiluokka on pysynyt sivussa kaikista protesteista ja antanut niille korkeintaan hiljaisen hyväksyntänsä, toisin kuin niin sanotussa Arabikeväässä.

Tänään ihmetystä on herättänyt , että lääkärien ammattiliiton johtaja Jorge Arroz pidätettiin eilen illalla neljäksi tunniksi poliisin mukaan itse teossa, kun hän oli suunnittelemassa seuraavaa lakkopäivää. Palannen asiaan myöhemmin muiden aktiviteettien ohella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja jätä kommenttisi tähän, kommentointi ei vaadi rekisteröintiä. Kiitän jo etukäteen. Ystävällisesti, Janne