Blogin nimi viittaa Benedict Andersonin metaforaan, jonka mukaan kansakunnat uneksivat itsensä sekä mosambikilaisen kirjailijan Mia Couton romaaniin Terra Sonâmbula (Unissakävelijämaa). Unissakävelijämaan uneksinta jatkuu yhä ja kuten olettaa sopii välillä kovin rauhattomana, kiistoissa, seremonioissa, kaduilla, keskusteluissa, musiikissa...

maanantai 29. heinäkuuta 2013

Poliisin korruptiosta

En haluaisi toistuvasti kertoa siitä, kuinka Mosambikin poliisi on läpimätä ja korruptoitunut, mutta nähdäkseni sitä on toistettava niin kauan kunnes asia muuttuu.

Twiitti 27.7. (em portugues)

Perjantai-illan tapauksen jälkeen myös sunnuntaina, toistamiseen alakaupungilla tarkemmin sanottuna Gungu-nauruteatterin lähistöllä pyrki poliisi saamaan lahjusrahaa samaiselta saksalaiselta tutkijakollegalta, jonka seurassa olin. Tilanteen käänsi nopeasti eduksi se, että soitin suomenkielisen puhelun, jossa mainitsin useaan otteeseen sanat "poliisi" ja "dokumentti". Varsinaisia virallisia puheluita en ole tarvinnut koskaan soittaa vaan soitto kenelle tahansa maanmiehelle tai suomen kieltä taitavalle on riittänyt.
 
Suomeksi Mosambikin poliisista olen kirjoittanut aiemmin ainakin jutut

Kansanuutisiin,

Globalfinlandiin,

Tähän blogiin

sekä lisäksi korruptioon epäsuorasti liittyvät jutut poliisin harjoittamasta väkivallasta kaivosjätti Valen ja toisaalta protestimuusikoiden yhteydessä. 

Tässä yhdestä kohtaamisestani salaisen poliisin agentin kanssa Pembassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja jätä kommenttisi tähän, kommentointi ei vaadi rekisteröintiä. Kiitän jo etukäteen. Ystävällisesti, Janne